Veropulos: Ostajemo u Srbiji

Bez autora
Oct 03 2011

Iz Atine su u ponedeljak stigle, istina nezvanične, vesti da „Veropulos“ ozbiljno razmišlja o prodaji svojih objekata i povlačenju iz Srbije. Navodno, već neko vreme teže izlaze nakraj sa obavezama prema bankama i sve jače osećaju posledice ekonomske krize u Grčkoj. Grčka kompanija „Veropulos“, koja u Srbiji poseduje trgovinski lanac „Super vero“, odbacuje spekulacije o mogućem povlačenju te firme sa srpskom tržišta, zbog prezaduženosti i krize u Grčkoj. Predsednik kompanije „Veropulos“ Nikos Veropulos podseća da je ova firma jedan od prvih stranih investitora koji je došao na srpsko tržište posle 2000. godine. Do sada su uložili oko 50 miliona evra u izgradnju četiri „Super Vero“ supermarketa - na Novom Beogradu, Konjarniku, Paliluli i na Voždovcu. Zapošljavaju više od 400 ljudi, a u planu je otvaranje još dva objekta u Beogradu i širenje prodajne mreže na teritoriji cele Srbije.

Veropulos: Ostajemo u SrbijiIz Atine su u ponedeljak stigle, istina nezvanične, vesti da „Veropulos“ ozbiljno razmišlja o prodaji svojih objekata i povlačenju iz Srbije.

Navodno, već neko vreme teže izlaze nakraj sa obavezama prema bankama i sve jače osećaju posledice ekonomske krize u Grčkoj.

Grčka kompanija „Veropulos“, koja u Srbiji poseduje trgovinski lanac „Super vero“, odbacuje spekulacije o mogućem povlačenju te firme sa srpskom tržišta, zbog prezaduženosti i krize u Grčkoj.

- Ne povlačimo se sa tržišta Srbije - kratko za „Novosti“ kaže Nikos Veropulos, predsednik kompanije „Veropulos“.

Predsednik kompanije „Veropulos“ podseća i da je ova firma jedan od prvih stranih investitora koji je došao na srpsko tržište posle 2000. godine. Do sada su uložili oko 50 miliona evra u izgradnju četiri „Super Vero“ supermarketa - na Novom Beogradu, Konjarniku, Paliluli i na Voždovcu. Zapošljavaju više od 400 ljudi, a u planu je otvaranje još dva objekta u Beogradu i širenje prodajne mreže na teritoriji cele Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik